Kurslitteratur är roligt

Igår beställde jag de böcker jag ska ha till min distanskurs i höst.
"Dansk som nabosprog" och romanen "Kunsten at græde i kor" (som jag tydligen ska ta mig igenom då, och förhoppningsvis förstå med).

Innan har jag inte riktigt tagit in att det verkligen är plugga jag ska göra, men då så slog det mig plötsligt och jag kan verkligen inte vänta tills det blir september och jag för börja, ungefär.
Har kommit på att jag älskar att plugga. Det lilla kruxet är bara att jag hatar att ha en skola som jag måste gå till på bestämda tider. Så distans funkar ju bra så länge iallafall.

För övrigt så har jag fortfarande sommarlov, vilket betyder att jag bara segar runt hela dagarna i stort sett.
I helgen var det fest för hela slanten. Det var planerat hyfsat lugn hemmafest på fredagen och det blev det också, ända tills nästan alla bestämde sig för att vi skulle dra till Etage eftersom det var gratis inträde via Facebook. Så det var med väldig bävan vi åkte dit, dels för att det var fredag och dels för att det redan var bestämt sen innan att vi skulle dit på lördagen. Men vi dansade så det stod härliga till fastän det bara var ett dansgolv öppet och musiken lämnade en hel del övrigt att önska.
Och på lördagen var vi tillbaka med lite större förhoppningar på musiken och med en lätt pinsam känsla. Etage två dagar i rad? Vi är ju inte 18 längre, haha. Men vi överlevde och det var bättre musik än dagen innan, plus två dansgolv.
Eh, ja. Det var det. Helgen som kommer blir det kräftskiva. Det roliga är dock att de flesta inte ens har smakat kräftor och samtalsämnet den senaste helgen var vilken sprit det skulle drickas. Så det kanske mer ska kallas spritskiva, haha.

Kidarapport

Kida mår mycket bättre efter att ha fått medicin. Redan dagen efter var hon nästan sitt vanliga jag igen och nu är det svårt att tro att hon var sjuk för bara ett par dagar sen.


Vetrinärbesök

Kida mådde inte bättre imorse så mamma ringde till djursukhuset och vi var upp dit vid lunchtid. Det var en jättesnäll vetrinär som undersökte Kida, men hon tyckte allt att det var lite läskigt för hon försökte hoppa ner från bordet och svansen var så långt in mellan benen den kunde komma.
Vetrinären trodde iallafall att det var inflammation i ena juvret, precis som mamma misstänkte så vi fick recept på pencillin och smärtstillande och så fick vi åka hem. Kida verkade mycket piggare efter den lilla åkturen, som inte bara var läskig för i djursjukhusets entré/butik fanns det massvis med mat och godis att köpa så det luktade så gott. Plus att det luktade jättemycket olika sorters hund och katt överrallt vilket såklart är spännande.

Nu så har både jag och Kida haft vårt premiärbesök på djursjukhuset iallafall. Det här är ju faktiskt första gången som hon har blivit riktigt dålig på tre år (förutom incidenten när hon fortfarande var kvar hos uppfödaren och satte i halsen och höll på att kvävas).
Och medicinerna var inga problem att ta när mamma la dem i en bit leverpastej. Tror inte ens hon uppfattade att hon fick dem i sig, haha.

Frånvaro

Efter en däckad helg så hoppas jag att jag är tillbaka på banan igen, och i och med det även här. Däckandet förde iallafall lite gott med sig då jag hann sticka klart alla delar till mitt linne. Så imorgon ska det nog sträckas och sen sys ihop. Bild utlovas.

Någon som tar över däckandet här är Kida. Sen tidig förmiddag har hon legat på exakt samma plats och bara skakat. Det är alltid extra läskigt när ens hund mår dåligt för hon kan ju inte berätta vad det är som är fel! Men mamma tror att det kan vara mjölkstockning eller något, hon är skendräktig så hon producerar ju mjölk fast hon inte har några valpar. Vi hoppas på att hon ska bli bättre under natten.

Nu ska jag krypa till kojs och hålla tummarna för att jag vaknar upp till en ny och bättre vecka.

Vad ska man skriva om?

Jag måste erkänna att det här tar emot lite grann, hela blogg grejen. Jag kanske inte borde börja blogga ändå. Jag har en väldigt romantiserad bild om hur jag sitter här och skriver så fina inlägg, men så fort jag trycker på nytt inlägg så blir det helt blankt i huvudet. Äh, jag vet inte vad jag gör här egentligen.


Snart så...

Jag har lite svårt för att ta mig för att göra saker märker jag. Det känns fortfarande så där halvsegt som det kan göra när man nyss har kommit hem efter att ha varit borta en längre tid, men nu är det faktiskt tre dagar sen jag kom hem från Falkenberg. Så då borde man vara full av energi och lust att hitta på saker.
Men ska försöka ändra på det ikväll, för om ett par timmar bär det iväg på förfest hos nån snubbe. Dock så tror jag inte det blir så mycket mer än förfest ikväll, haha. Det är lite segt med onsdag då alla jobbar, kan ju en annan säga om inte gör det.

Men om ett par dagar så borde allting kännas som vanligt igen, och då ska jag försöka sätta igång den här bloggen ordentligt. (Mycket och och liten verkstad tycker jag det verkar som bara om jag ska vara ärlig)

Början

Detta är nu min nya blogg, tyckte att den gamla började få lite för många inlägg på halsen. Det kändes helt enkelt som om det var dags för en ny.

Så inom de närmaste dagarna borde jag ha börjat blogga här hyfsat regelbundet, man kan ju inte begära för mycket när det är sommar. Det återstår än så länge en del att fixa på bloggen men det sker väl efterhand. T.ex så står det inte ens någonstans vem jag är men det kommer, haha.

Så, välkommen hit!

RSS 2.0